• Türkçe
  • English
  • Arabic

Saç Dökülmesinin Engellenmesi

Saç mezoterapisi tüm dünyada, saç dökülmesini durdurmak, var olan saçın kalitesini artırmak ve cilt altında kalmış saç köklerini aktif hale getirerek canlanmasını sağlamak amacıyla, saçlı deriye uygulanan bir tedavi yöntemidir.
Dökülme nedeni belirlenerek, seçilen ilaç karışımları, bölgesel olarak küçük dozlarda özel iğneler ve özel bir teknikle cilt içine verilir. Cildin orta tabakasında bulunan kılcal damar uçlarına ulaşan ilaç hızla etkisini gösterir. Bu yöntemin diğer klasik ilaç tedavilerine göre üstünlüğü; ilaçların küçük dozlarda bölgeye direkt uygulanmasıdır. Bu uygulamayla saç köklerinin beslenmesi sağlanır ve saçlar canlanır. Kullanılan ilaç karışımları saç için gerekli vitaminler, mineraller ve oligoelementlerden oluşur.

Saç mezoterapisi erkeklerde ve kadınlarda;

— Saç nakli sonrası yeni saçların çıkmasını hızlandırmak,

— Mevcut saçlardaki dökülmeyi yavaşlatmak,

— Cilt altında kalmış uyuyan kökleri canlandırmak,

— Minyatürleşmiş saçları kalınlaştırmakn için tavsiye edilen etkili bir yöntemdir.

Tedavinin etkisini göstermesi kişiden kişiye değişebilir. Bazılarında 2 seans sonrası, bazı kişlerde ise altıncı seans sonrasında etki görülebilmektedir. Erkek tipi dökülmeler genellikle genetik faktörlere bağlı olduğundan, bu tedaviyi ancak dökülmenin belirli aşamalarında uygulamak fayda sağlayacaktır. Kadın tipi dökülmelerde ise çok daha kalıcı sonuçlar elde edilir. Etkili sonuç almak için ortalama 6-8 kür uygulanır. Seans süresı 15 dakikadır. İşlem sırasında acı hissedilmez.

Biz Sizi Arayalım