• Türkçe
  • English
  • Arabic

PRP Nedir

PRP (platelet rich plazma) platelet (trombosit) yönünden zenginleştirilmiş plazma uygulaması adı verilen yöntem dir. Kişinin kendi kanından özel setlerle ve işlemler ile ayrıştırılan plateletten zengin plazma kısmının kişiye tekrar uygulanması olarak tanımlanır. Prp uygulaması çok uzun yıllardır, tıbbın birçok dalında özellik ile estetik cerrahi,ortapedi,spor hekimliği büyük yara tedavilerin de akne izleri,saç dökülmesi alanlarında kullanılmaktadır.Estetik uygulamalarında dünyada 2-3 yıldır,Türkiye de ise 1 yıldır hekimler tarafından kullanılmaktadır.Bu saye de Türkiye de uygulanmaya başlayan PRP saç tedavilerinde ciddi sonuçlar vermektedir.Kısacası kişinin kendi kanı ile estetik yönden iyileştirilmesidir.

PRP YÖNTEMİ

PRP kişinin kendi kanı alınarak 10cc daha sonra santrifüj edilir. .Kırmızı kandan ayrışan plazma kısmı saç köklerinin uzun süre beklemesi sebebiyle saç köklerinin nakil edilene kadar plazma sıvısının içinde saç köklerinin daha uzun ve canlı kalmasını sağlar PRP plazma yoğun ‘’trombosit’’(pıhtı hücreleri)lökositler beyaz kan hücreleri mevcuttur.Aktive olmuş trombositler ve lökositler büyüme faktörü salgılar.PRP yöntemi n de büyüme faktörü kök hücrenin gücünü ve çoğalmasını tetikler.Bu yöntem ile saç derisi yenilenir .kişinin kendi kanından elde edilmiş olması hiç bir alerjik reaksiyon riski taşımamaktadır .PRP destekli saç ekimi sürecinde 8 ayda çıkan ve uzayan sonuçların 5. Ayda çıkabilmektedir.Saç nakli yapılırken ortalama %10 luk kayıp yaşanabilir.PRP tedavisi ile %1 e kadar düşebilir .Saç ekim operasyonun dan sonra tekrar tedavi prp mezoterapi olarak da devam edilir Prp destekli saç ekimi uygulama sonucu nakledilen saç kökleri greftler erken ve çabuk toparlanmasına,erken iyileşmesine saçların uzaması ve kalınlaşmasının etkisi çok yüksek ve başarılıdır

PRP SIKÇA SORULAN SORULAR

PRP Nedir?

1.Platelet rich plazma, yani platelet trombosit den zenginleştirilmiş plazma uygulamasıdır.

Kişinin kendi kanından alınan az miktar daki kanın özel tüplerle plazması ayrıştırılıp Geriye aynı kişiye nakledilesidir.

2.PRP KİŞİNİN KENDİ KANININ İŞLEMDEN GEÇİRİLİP KİŞİYE TEKRAR VERİLMESİ GÜVENİLİR BİR UYGULAMAMIDIR?

3.Hastanın kendi kanının işlemden geçirilip hastaya tekrar verilmesi güvenilir bir uygulama mıdır?

PRP uygulaması “otolog” dur, yani kullanılan plateletler hastadan kendisinden alınanlardır, ayrıca kanın alınması, plateletlerin ayrıştırılması gibi işlemler steril ve kapalı bir kit yardımıyla yapılmaktadır, yani dışarıdan da bir bulaşma riski yoktur. Bunların dışında, verilen plateletlere eklenen hiçbir şey mevcut değildir. Bu nedenlerle bu uygulama güvenilir olarak değerlendirilebilir.

4.PRP FUE SAÇ EKİMİNDEN FARKI NEDİR?

PRP plazma ve kök hücre tedavi uygulaması oldugu için FUE tekniği saç ekimi ile birleşip operasyonu desteklemektedir.

5.PRP UYGULAMASINDAKİ AMAÇ NEDİR?

Plateletler yani trombositler vucudumuzdaki hasarlı dokuların onarımını ve doğal hallerine dönmelerini sağlamak için Gerekli büyüme faktörlerini yapısında barındıran kan bileşenleridir. Amacı dokuya kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok sayıda Trombositi vermektir. Böylece hasarlı dokunun onarımı da bu kadar hızla ve güçlü bir şekil de başlar ve sonuçlanır.

6.PRP’NİN FAYDASI NEDİR?

PRP saç ekiminde trend haine gelerek estetik ve bir çok tedavi amaçlı kullanılırken saç ekimin de ise Saç ekim operasyonu sonucunda saçların güçlü ve kalınlaşmasını sağlar ayrıca hücre yenileyen saçlı deriye Uygulanan yöntem olup tedavinin sonucunu güçlendiren ve başarılı sonuçların görülmesine olanak sağlamıştır.

7.PRP NE KADAR ZAMAN SÜREN BİR İŞLEMDİR?

Toplamda yaklaşık 30 dakikalık bir uygulamadır. Kolayca, acısız biçimde uygulanır.

8.PRP İLE FUE SAÇ EKİMİ ARASINDAKİ FARK NEDİR?

PRP ile saç ekimi arasında her hangi bir fark yoktur. Saç ekiminde destekleyen saç ekimi operasyon sonucu olarak Kalitesini artıran saç tellerinin beslenmesi ve uzamasında büyüme faktörü oluşturarak kişinin trombosit platelet yükselterek Tedavi sonucu olumlu ve verimli sonuçlar vermektedir.

9.PRP uygulamasının yapılmasında sakınca olan kişiler var mı?

Platelet sayısı yetersiz olan hastalarda, kanser hastalarında bu uygulama yapılamamaktadır.

Biz Sizi Arayalım