• Türkçe
  • English
  • Arabic

Saç Kesilmeden Ekilebilir Mi ?

saç kesilmeden saç ekimi

Saç kaybı özellikle bayanlarda psikolojik açıdan yıkıcı olabilmektedir. Buna sebep olarak hormonal değişiklikler, ilaçlar, kanser, stres gibi durumlar saç kaybına sebebiyet vermektedir. Ancak günümüzde artık saç ekimi ile bu durum aşılma noktasına gelmiştir.

Saç ekiminde sadece 4-5 saat ayırarak saç kesimi söz konusu olmadan seyrek bölge çalışması yapımı son derece tercih edilen bir yöntem haline gelmiştir.
Saçı kesmeden saç ekimi profesyonellik, uzmanlık ve tecrübe gerektiren bir işlemdir.
Saç ekimi öncesi saça hiçbir kimyasal ürün kullanılmamalıdır.
Kafein tarzı içeceklerden uzak durulmalıdır.

Saç nakli işlemleri ülkemizde son derece profesyonel hekim ve uzmanlarca gerçekleştirilmektedir. Özellikle saçların traş edilmeden nakil işlemi yapılması başlı başına artı bir işlemdir. Yine özellikle sosyal ve iş hayatı içerisinde aktif olan kişilerce yaşanılan bu durum son derece pozitif yansımaya sebep olmuştur. Dökülme yaşamış bir bölge için yapılacak ekim işleminde kişinin saçları kesilirdi. Bu da saç ekim işlemi bitene kadar bir problem halindeydi.

Saç Ekiminde İyileşme Süreci Nedir ?

Saç ekiminde kabuklaşma hastaları en çok rahatsız eden durumdur. Artık traş olmadan yapılan saç ekimleri sonrasında hastalar ertesi gün sosyal hayatlarına devam edebilmektedir. İlk haftayla birlikte yara izleri ve kabuklanmalar yok olmaktadır. Ve kızarıklık gizlemeye gerek yoktur.

Saçlar dökülmüş, seyrelmiş veya ön bölgenin gerilemiş olması sebepleriyle yaşanılan görünüm rahatsız edici boyutlara gelmesi ile saç ektirme aşamasına gelinmiş demektir. Ancak artık günümüzde saç uzunluğundan vazgeçmek istenilmemektedir. Yani saçları tıraş ettirmeden saç ekimi yaptırmak mümkündür. İşlem yapılacak bölge 7-8 cm uzunluğu 2-3 cm genişliğinde saç kısaltılması ile işleme başlanır. Buradan gerekli greftler alınır ve açık alanlara ekim işlemi tamamlanır.

Biz Sizi Arayalım